Usein kysytyt kysymykset

Olemme pyrkineet vastaamaan asiakkaidemme tarpeisiin keräämällä tähän kaikkein tärkeimmät asiakkaita askarruttavat asiat.

Ihan kaikkia hyönteisiä. Eri hyönteislajeilla on eri pakkasensietokestävyys. Tässä muutama esimerkki:
Lude, lutikka, seinälude: Pakkanen alle -20c astetta 3 vuorokautta.
Russakka, torakka: Pakkanen alle -20c astetta 5 vuorokautta.
Ihrakuoriainen, Turkiskuoriainen, Pilkkuturkiskuoriainen, Koiperhonen: Pakkanen alle -20c astetta 7 vuorokautta.
Muut hyönteiset: Pakkanen alle -20c astetta 4 vuorokautta.
Kaikki hyönteiset: Pakkanen alle -40c astetta 1 vuorokausi
Normaali arkkupakastin
Kaikki normaali pakastimemme ovat saman kokoisia. Oletuksena pakastuksen kesto 3 vuorokautta

Sisämitat: Korkeus: 66 cm Leveys : 165 cm Syvyys : 53 cm. Sisätilavuus 560 litraa

Laboratorio-olosuhteisiin valmistettu erikoispakastin
Meillä on myös pikapakastin, jonka lämpötila laskee alle -40 c asteeseen. Oletuksena pakastuksen kesto 1 vuorokausi, joka tuhoaa hyönteisen kuin hyönteisen tehokkaasti ja nopeasti.
Sisämitat: Korkeus: 66 cm Leveys : 150 cm Syvyys : 65 cm. Sisätilavuus 416 litraa
HUOM: Pika-pakastimeen mahtuu huomattavasti vähemmän irtaimistoa, kuin normaali 560ltr pakastimeen. Arviolta 1 suuri matkalaukku tai 2 keskikokoista matkalaukkua tai 3 lentomatkalaukkua.
Varaushinnat näet pakastimille suoraan varauskalenterista. Pakastin varataan aina kokonaisuudessaan yhdelle asiakkaalle kerrallaan, joten sinulla on koko pakastin käytössäsi.

Jos sinulla on matkatavaravakuutus ota yhteyttä omaan vakuutusyhtiöösi saadaksesi korvauksen palvelumme käytöstä.
Nouto tapahtuu pakastuspisteestä osoitteesta Katriinantie 3, Halli D3, 01740 Vantaa, jossa itse pakastusoperaatio suoritetaan. Voit myös tilata kotipalautuksen varausta tehdessäsi, jollon pakastushenkilökuntamme tuo pakastetun irtaimiston ulko-ovellesi sovittuna aikana. Palautus sisältää matkan 100 kilometrin säteellä hintaan 100€. Mikäli haluat noudon pidemmältä, veloitamme 1,50€/km jokaiselta ylimenevältä kilometriltä.

Toimitamme myös keskitetysti pakastettua irtaimistoa Suur-Helsingin alueelle maanantaisin ja torstaisin kello 18:00 - 20:00 välisenä aikana edullisempaan hintaan.
Sinun ei tarvitse olla huolissasi. Me hoidamme tämän puolestasi. Jos irtaimistosi ei mahdu varattuun pakastimeen varaamme toisen pakastimen automaattisesti puolestasi. Lisäpakastimen veloitus laskutetaan erillisellä laskulla.
Voit toimittaa pakastettavan irtaimiston matkaltasi suoraan tuonti- ja pakastuspisteeseen, joka on avoinna 24/7/365. Viinikkalan tuontipiste sijaitsee noin 6,7 km päässä Helsinki-Vantaan lentoasemalta. Viinikkalaan on helppo ja vaivaton tulla vaikka keskellä yötä. Viinikkalan -pakastuspiste sijaitsee kehä-III väylän välittömässä läheisyydessä.

Halutessasi voit tilata kotinoudon ulko-oveltasi varausta tehdessäsi. Nouto sisältää matkan 100 kilometrin säteellä hintaan 100€. Mikäli haluat noudon pidemmältä, veloitamme 1,50€/km jokaiselta ylimenevältä kilometriltä.

Jos asut niin kaukana, että kotinouto ei ole mahdollista, niin voit vaihtoehtoisesti toimittaa pakastettavan irtaimiston postin postipakettina perille toimitettuna Viinikkalan pakastuspisteeseen osoitteeseen Katriinantie 3 HALLI D3, 01740 Vantaa.
Periaatteessa koko matkalaukun sisältöineen voi pakastaa, mutta ennen sitä on suositeltavaa poistaa laukusta kaikki nesteet, rasvat ja kosteutta sisältävät meikit. Elektroniikkaakin voi jäähdytellä, mutta suositellaan jättämään sen käynnistys seuraaville parille vuorokaudelle pakastuksen jälkeen. Tai voit imuroida huolella herkät tavarat, jotka eivät kestä pakastusta. Imurin pölypussi pitää heittää pois kodin ulkopuolelle imuroinnin jälkeen.

Pikapakastuksessa lämpötila laskee alle -40 c asteeseen, emmekä suosittele elektroniikan pakastamista näin alhaisissa lämpötiloissa.

Entä kestääkö matkalaukku pakastusta: Olemme pakastaneet satoja ja satoja matkalaukkuja, ja kaikki ovat kestäneet pakastuksen moitteettomasti. Olipa matkalaukku valmistettu sitten PVC-muovista tai kankaasta, se on kestänyt pakastuksen erinomaisesti.
Kaikkien pakastimen varausten tulee tapahtua varauslomakkeiden (normaali 3 vrk pakastus tai 1 vrk pikapakastus) kautta. Asiakas voi varata tuontipäivän, jolloin pakastus alkaa viimeistään 1-2 vuorokauden kuluessa irtaimiston tuomisesta. Hyvin usein pakastus alkaa tuontipäivänä. Mikäli olet kiireellisessä tilanteessa ja haluat tuoda irtaimistosi välittömästi tuontipisteelle, voit ottaa yhteyttä pakastuspalveluumme (yhteystiedot löytyvät sivun alaosasta). Voimme tarvittaessa luoda pääsyn tuontipisteisiin välittömästi, kun asiakas on täyttänyt varauslomakkeen.
Hyönteiset sopeutuvat kylmään pääasiassa kahdella tavalla: joko välttämällä jäätymistä tai sietämällä sitä. Jäätymistä välttävät hyönteiset lisäävät glyserolin ja sokerien pitoisuutta kudoksissaan alentaakseen jäätymispistettään. Tämä sopeutuminen vaatii aikaa ja olosuhteiden valmistelua. Tarpeeksi kylmät olosuhteet kuitenkin poistavat tämän sopeutumisajan. Toisaalta jäätymistä sietävät hyönteiset estävät jään muodostumisen ruiskuttamalla erityistä nukleoitumisproteiinia kehonsa nesteisiin. Näin ne voivat säilyä jäätyneinä pitkiäkin aikoja ja silti toipua sulamisen jälkeen.

Lisäksi monet hyönteiset sopeutuvat nopeasti kylmään poistamalla ulostetta ja vettä kehostaan. Tämä on yleinen tapa, jolla hyönteiset suojaavat itseään jopa -18°C:n lämpötiloissa. Tämän vuoksi tehokkaammat lämpötilat hyönteisten tappamiseksi ovat alle -20°C. Huomioimme tämän pakastusprosessissamme, sillä pakastimemme menevät alle -25°C:n ja koko pakastusoperaation keskilämpötila on noin -25°C.

Pikapakastuksessa lämpötila laskee alle -40°C asteeseen, joka tappaa kaikki hyönteiset yhdessä vuorokaudessa.
Pakkanen on tehokas tapa tappaa kaikki luteiden kehitysvaiheet, muna-asteelta aikuiseen yksilöön. Lisäksi se tuhoaa mm. russakat, torakat, vaatekoit, ihrakuoriaiset, pilkkuturkiskuoriaiset, sokeritoukat, paperitoukat, turkiskuoriaiset, koiperhoset sekä muut hyönteiset. Hyönteiset kuolevat 100% varmuudella pakastuspalvelussamme.
Kyllä on. Kun tuholaistorjuntaa tehdään kotona, yleensä tekstiilit on pestävä ja irtaimistoa saatettava hävittää. Pakastuspalvelumme pystyy auttamaan tässä tilanteessa. Pystymme pakastamaan pieniä irtaimistoja, jotka mahtuvat pakastimiimme, ja tietenkin myös tekstiilejä. Tekstiilien pakastamisella vältetään suuri pesurumba. Pakastettava irtaimisto ja tekstiilit tulee pakata ennen niiden tuomista pakastukseen joko jätesäkkeihin tai pahvilaatikoihin, jotka on suojattu jätesäkeillä. Ole hyvä ja tarkista pakastimien sisämitat, jotta osaat valita oikean kokoiset pakkauslaatikot
Useimmat matkatavaravakuutukset korvaavat yleensä luteiden tuhoamisen matkatavaroista. Esimerkiksi If-vakuutuksen matkatavaravakuutus korvaa 100 € saakka matkatavaroiden puhdistusta luteista tai muista haittaeläimistä. Ota yhteyttä omaan vakuutusyhtiöösi ja kysy asiasta lisää saadaksesi korvauksen palvelumme käytöstä.
Saat palveluumme liittyvät ohjeet heti varauksen tehtyäsi sähköpostiisi. Ohjeissa kerrotaan yksityiskohtaisesti, miten voit turvallisesti toimittaa tavarasi pakastukseen.

Aina kun tapahtuu jotain merkittävää palvelussamme, saat siitä tiedon sähköpostitse. Siksi on tärkeää, että asiakkaalla on toimiva sähköpostiosoite, jotta hän voi vastaanottaa ohjeemme.

Ohjeiden noudattaminen on erittäin tärkeää palvelun onnistumisen kannalta. Ilman ohjeiden lukemista tai niiden mukaan toimimista palvelun toteutus ei ole mahdollista.
Maksutavat ovat laskutus (maksuehto: heti, laskutuslisä +10€) sekä luotto- ja pankkikorttimaksu. Mikäli olet valinnut maksutavaksi laskutuksen varauksen yhteydessä, lähetämme laskun ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen välittömästi varauksen tekemisen jälkeen tai viimeistään kolmen vuorokauden peruutusoikeuden päätyttyä. Lasku on maksettava tilillemme ennen pakastetun irtaimiston noutoa. Suosittelemme laskun maksamista välittömästi sen saavuttua sähköpostiisi.
On tärkeää käsitellä KAIKKI matkatavarat, jos huoneesta on löydetty luteita. Matkalaukut ovat ihanteellisia piilopaikkoja luteille. Yhdenkin luteen, luteen poikasen tai munan mukaantulo riittää aloittamaan ludeongelman kodissasi. Tämän voi tehokkaasti estää pakastamalla matkatavarat pakkasessamme. Saunottaminen ei ole suositeltavaa, koska se on riskialtista ja luteet saattavat selviytyä tai lähteä karkuun lämmitysoperaation aikana, ellei sitä tehdä perusteellisesti.
Matkustajana on tärkeää olla tietoinen luteiden esiintymisestä hotellihuoneissa ja osata tunnistaa ne, jotta voidaan välttää kotiinviemisen riski ja mahdolliset puremat. Alla on muutamia vinkkejä luteiden tunnistamiseksi hotellihuoneessa:

Tarkasta sängyn ja vuodevaatteiden kunto: Tutki sängyn patjat, sängynpääty, tyynyt ja vuodevaatteet huolellisesti. Etsi pieniä, tummia pilkkuja, jotka voivat olla luteiden jätöksiä, sekä itse luteita tai niiden kuoria.

Tarkastele muita huonekaluja: Älä rajoita tarkastelua vain sänkyyn. Tutki myös muita huonekaluja, kuten yöpöytiä, tuoleja ja sohvaa, erityisesti niiden saumoja ja kolosia.

Tutki huoneen piilopaikat: Luteet piileskelevät usein pimeissä ja ahtaissa paikoissa, kuten sängynpohjassa, lattialistojen vieressä tai takana, pistorasioissa. Niitä voi oikeastaan löytää mistä vain monen kirjavasta piilopaikasta. Lude mahtuu 1mm raosta sisään piiloutumaan.

Havainnoi mahdollisia puremajälkiä: Vaikka luteet eivät aina ole näkyvillä, niiden puremista voi olla merkkejä. Tarkista oma iho ja vuodevaatteet mahdollisten punoittavien, kutiavien puremajälkien varalta.

Tarkkaile oireita: Jos huomaat herääväsi usein kutiaviin paukamiin tai näet verta vuodevaatteissa, se voi olla merkki luteiden esiintymisestä.

Jos epäilet luteiden olevan läsnä hotellihuoneessa, ilmoita asiasta välittömästi hotellin henkilökunnalle. He voivat tarjota vaihtoehtoisen huoneen tai ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin ongelman ratkaisemiseksi.

Muista myös tarkkailla matkatavaroitasi luteiden varalta ennen kotiin lähtöä ja varotoimena pidä matkalaukut poissa lattialta tai muista potentiaalisista piilopaikoista. Varotoimena voi myös käyttää helppokäyttöistä matkalaukkujen pakastuspalveluamme. Sillä voidaan varmistaa, että luteet tai muut ötökät eivät pääse majoittumaan kotiisi.
Jos havaitset luteita hotellihuoneessa, on tärkeää toimia nopeasti ja asianmukaisesti. Alla on ohjeita siitä, miten toimia, jos löydät luteita hotellihuoneesta:

Ilmoita hotellin henkilökunnalle: Ota välittömästi yhteyttä hotellin vastaanottoon tai asiakaspalveluun ja ilmoita havainnoistasi. Kerro yksityiskohtaisesti, missä ja miten olet havainnut luteita. Ota hyönteisestä kuvia todistusaineistoksi.

Pyydä vaihtohuonetta: Kysy mahdollisuutta vaihtaa huonetta. Useimmissa tapauksissa hotelli pyrkii tarjoamaan sinulle vaihtoehtoisen huoneen, joka on ludevapaa.

Pyydä hyvitystä: Jos et voi vaihtaa huonetta tai et ole tyytyväinen hotellin tarjoamaan vaihtoehtoon, harkitse pyytämistä hyvitystä tai alennusta huoneen hinnasta.

Tarkista matkatavarat: Tarkista huolellisesti matkatavarasi ja varmista, ettei luteita ole päässyt matkalaukkuihisi tai vaatteisiisi. Tarvittaessa pakkaa matkatavarat muovipusseihin tai tiiviisiin säiliöihin.

Pese vaatteet ja matkatavarat kuumalla: Jos epäilet luteiden päässeen matkatavaroihisi, pese vaatteet ja muut matkatavarat mahdollisimman nopeasti kuumassa vedessä ja kuivaa ne korkeassa lämpötilassa.

Pidä seurantaa oireista: Vaikka luteet eivät yleensä levitä tauteja, niiden puremat voivat aiheuttaa kutinaa ja epämukavuutta. Pidä seurantaa ihollasi esiintyvistä oireista ja hakeudu tarvittaessa lääkärin hoitoon.

Vaikka luteiden löytäminen hotellihuoneesta voi olla epämiellyttävä kokemus, hotellit yleensä reagoivat nopeasti ja tehokkaasti ongelmaan. Ole avoin ja kommunikoi asiasta hotellin henkilökunnan kanssa, jotta voit saada tarvitsemasi avun ja tuen.
Luteiden esiintyminen voi aiheuttaa huolta matkailijoille, mutta on olemassa useita keinoja välttää luteiden saaminen mukaan matkoilta. Alla on muutamia vinkkejä siitä, miten voit välttää luteet matkoillasi:

Valitse luotettava majoitus: Valitse hotelleja ja muita majoitusvaihtoehtoja, jotka ovat tunnettuja hygieniastaan ja puhtaudestaan. Tutki hotellin arvosteluja ja valitse luotettavia vaihtoehtoja.

Tarkasta huoneen kunto: Kun saavut majoituspaikkaan, tarkasta huone huolellisesti luteiden varalta. Tutki sängyn patjat sekä runko, vuodevaatteet, yöpöydät ja muut huonekalut mahdollisten luteiden jälkien varalta.

Pidä matkalaukut poissa lattialta: Vältä pitämästä matkalaukkuja lattialla tai sängyn lähellä. Käytä mieluummin matkalaukkutelineitä tai pidä matkalaukut korkeammalla, esimerkiksi pöydällä tai tuolilla. Kylpyhuone ja varsinkin kylpyamme ovat hyviä paikkoja säilyttää matkalaukkuja.

Käytä matkalaukkujen suojapusseja: Matkalaukkujen suojapussit voivat auttaa suojaamaan matkatavarasi luteilta ja muilta tuholaisilta. Tiiviit pussit pitävät luteet loitolla ja auttavat estämään niiden pääsyn matkatavaroihin.

Nämä vinkit voivat auttaa välttämään luteiden saamisen mukaan matkoilta ja varmistamaan miellyttävän ja huolettoman matkakokemuksen.
Kun palaat matkoilta, on tärkeää ryhtyä toimenpiteisiin luteiden leviämisen estämiseksi kotiin. Alla on joitakin vinkkejä siitä, miten voit estää luteiden leviämisen kotiin matkan jälkeen:

Pakasta matkatavarat: Hyödynnä pakastuspalveluamme, joka on äärimmäisen tehokas ja vaivaton tapa päästä matkalaukuissa piilottelevista hyönteisistä eroon. Pakastamalla matkatavarat pakkasessa luteet ja niiden munat tuhoutuvat, mikä estää niiden leviämisen kotiin.

Noudattamalla näitä ohjeita voit minimoida riskin luteiden leviämisestä kotiin matkan jälkeen ja nauttia huolettomasta kotiinpaluusta.
Tietysti! Voit huoletta käyttää palveluamme. Meidän tarkoituksemme on nimenomaan auttaa tilanteissa, kuten sinun, joissa kotona on turkiskuoriaisia. Voit tuoda irtaimistoa, tekstiilejä ja muita tavaroita pakkaseen, kunhan ne mahtuvat arkkujen mittojen mukaan pakastimeen.
Yksinkertaisuudessaan pakastuspalvelumme toimii alla olevan tiivistelmän mukaisesti. Kun olet täyttänyt varauslomakkeen saat yksityiskohtaiset ohjeet sähköpostiisi.

  • 1. Varaa pakastin varauslomakkeellamme tai pikapakastuksen pikapakastuksen varauslomakkeella.
  • 2. Toimita pakastettava irtaimisto pakastuspisteeseemme (Viinikkala Vantaa) tai tilaa kotinouto varausta tehdessäsi.
  • 3 Irtaimistosi pakastetaan noin -25°C tai -40°C asteessa (pikapakastus) haluamasi ajan.
  • 4. Nouda pakastettu irtaimisto Viinikkalan pakastuspisteestä tai tilaa kotipalautus varausta tehdessäsi.

Tässä viitteellisiä esimerkkejä:

  • 1) 2 x suurta matkalaukkua ja 1 x reppu tai lentolaukku.
  • 2) 4 x lentomatkalaukkua.
  • 3) 3 x keskikokoista matkalaukkua + 1 x lentolaukku tai reppu.
  • 4) 4 x 150ltr jätesäkkiä.
Pikapakastimeen mahtuu 1 suuri matkalaukku, tai 2 keskikokoista matkalaukkua.
Suomen johtava ludetorjunnan erikoisosaaja
Luteiden tehotorjunta - Hävitämme luteet tunneissa
Ekotorjunta - Hävitämme luteet, torakat ja kuoriaiset tehokkaasti.
Henkilöautojen ja ajoneuvojen ludetorjunta.
Huonekalujen puhdistus luteista tehokkaasti.